Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hamburgerbröd bakade med majonnäs

Extra goda och lyxiga blir hamburgarna om de görs med hembakat hamburgerbröd. I det här receptet används majonnäs istället för smör och mjölk och bröden kryddas med timjan, chili och riven ost. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är för 12 st bullar à ca 80g eller 24 st små sliders à 40g.

  1. Blanda jästen och vattnet (finger varmt). Blanda sedan i majonnäs, timjan, chili, socker, ost och mjöl.
  2. Knåda degen på medelhastighet i 10 min. Tillsätt saltet och blanda i ytterligare ca 2 min.
  3. Låt degen jäsa 20-30 min eller till dubbel storlek.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Forma till 12 bullar (för 12 hamburgare) och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa till dubbla storleken under en duk. Pensla med lite mjölk och toppa med sesamfrön.
  6. Grädda i ca 10 min eller tills brödet fått en fin gyllengul färg.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk färsk, hackad timjan
  • 1 msk färsk, hackad chili
  • 2 msk strösocker
  • 50 g riven ost (50 g motsvarar ca 1 dl)
  • 500 g vetemjöl (500 g motsvarar ca 8,5 dl)
  • 1 1/2 tsk salt
  • ca 1 dl laktosfri mjölkdryck (till pensling)
  • 1/2 dl sesamfrön (till garnering)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?