Skumbollar
![Skumbollar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240402/cf_259/skumbollar.jpg)
Skumbollar eller gräddbullar som vissa kallar dem är härligt fluffiga och täckta med en god choklad på en knaprig kexbotten, precis så ska dessa skumbollar vara. Det är lite pilligt och kräver tålamod att göra chokladdoppade skumbollar men det är väl värt besväret.
![Skumbollar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240402/cf_259/skumbollar.jpg)
Ingredienser
20 portioner
2 gelatinblad
3/4 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 dl glykos
3 äggvitor
spritspåsar (gärna engångsspritspåsar)
20 smörgåsrån
300 g mörk bakchoklad
2 msk rapsolja
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria smörgåsrån.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi664 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer