Schwarzwaldtårta

Betyg 5 av 5.
10 personer har röstat
4
Schwarzwaldtårta

En riktig tårtklassiker är Schwarzswaldstårtan, vispgrädde, nöt- och marängbotten och mörk choklad i en perfekt balans gör tårtan som ursprungligen kommer från Scwarzwald i Tyskland, magiskt god.

Schwarzwaldtårta

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

170 g  hasselnötter (170 g motsvarar ca 3dl)
bakplåtspapper
5   äggvitor
3 1/2 dl  florsocker
100 g  mörk bakchoklad

Fyllning

7 1/2 dl  vispgrädde
30 g  hasselnötter (30 g motsvarar ca 1/2 dl)
1 msk  vaniljsocker
spritspåse

Garnering

100 g  mörk bakchoklad
kakao

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Hade bottnarna 25 min i ugnen innan de var klara (varmluft). 10 min är lite väl optimistiskt. Annars mycket bra recept, lättare att göra än jag trodde.

Anna

2024-07-26

10 minuter? Fick göra om då de inte gick att få loss från papperet. Körde 20 min istället...

Mikael

2024-04-10

Jätte god tårta som absolut kommer göras igen!

Natalie

2024-03-14

Näringsvärde per portion

Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Nöt- och chokladtårta
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbräcksrenar
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Trillingnöt
Betyg 4.6 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fudgegranar
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckig vit chokladbräck
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Eclair
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga