Schwarzwaldtårta

En riktig tårtklassiker är Schwarzswaldstårtan, vispgrädde, nöt- och marängbotten och mörk choklad i en perfekt balans gör tårtan som ursprungligen kommer från Scwarzwald i Tyskland, magiskt god.

Ingredienser
10 bitar
Bottnar
170 g hasselnötter (170 g motsvarar ca 3dl)
bakplåtspapper
5 äggvitor
3 1/2 dl florsocker
100 g mörk bakchoklad eller chokladknappar
Fyllning
7 1/2 dl vispgrädde
30 g hasselnötter (30 g motsvarar ca 1/2 dl)
1 msk vaniljsocker
spritspåse
Garnering
100 g mörk bakchoklad eller chokladknappar
kakao
Gör så här
00:10:00
00:10:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Helt värdelöst… marängen va kladdigt och sjönk ihop. Hade inne de första två som beskrivet. Hoppas den sista blir bra.. fått va inne 15 min. Så så trist på dyra ingredienser!
Emilie
2025-01-20Tack för svar! Jag gräddade en och en. Ska de verkligen vara 175 graders ugn i 10 min? Verkar varmt o kort om man jämför med andra marängrecept
Monica
2025-01-14Jag har försökt göra dessa marängbottnar precis efter detta recept med resultatet - kletiga bottnar som var fastlimmade i bakplåtspapperet(jag har ingen varmluftsugn)
Monica
2025-01-12Hej Monica! Om du inte har varmluftsugn så måste du nog grädda dom en i taget. Hoppas du vågar prova igen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-13