Schwarzwaldtårta
En riktig tårtklassiker är Schwarzswaldstårtan, vispgrädde, nöt- och marängbotten och mörk choklad i en perfekt balans gör tårtan som ursprungligen kommer från Scwarzwald i Tyskland, magiskt god.
Ingredienser
10 bitar
Bottnar
170 g hasselnötter (170 g motsvarar ca 3dl)
bakplåtspapper
5 äggvitor
3 1/2 dl florsocker
100 g mörk bakchoklad
Fyllning
7 1/2 dl vispgrädde
30 g hasselnötter (30 g motsvarar ca 1/2 dl)
1 msk vaniljsocker
spritspåse
Garnering
100 g mörk bakchoklad
kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Gjorde denna för andra gången i helgen, och då dubbelsats. Gjorde en 22 cm och 8 st små bakelser. Bakelserna blev faktiskt bäst dagen efter jag fyllde dem. Första dagen var de väldigt svåra att komma genom. Men blev perfekta dagen efter! Mums! Använde mig av ett köksglas för storlek på bakelse. Blev lagom storlek och perfekt för 8 Bakelser i smet.
Katrine
2024-11-18En god tårta jag absolut kan tänka mig göra flera gånger. Dock följde jag tipset om att ha bottnarna i ugnen längre; ca 20 minuter i varmluftsugn i 175°C. Då blev de klara. Minstingen på 4 år ÄLSKADE denna tårta. Gjorde 2, en till oss själva och en på beställning. Använde god Belgisk choklad.
Katrine
2024-11-03Hade bottnarna 25 min i ugnen innan de var klara (varmluft). 10 min är lite väl optimistiskt. Annars mycket bra recept, lättare att göra än jag trodde.
Anna
2024-07-26