Schwarzwaldtårta

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Schwarzwaldtårta

En riktig tårtklassiker är Schwarzswaldstårtan, vispgrädde, nöt- och marängbotten och mörk choklad i en perfekt balans gör tårtan som ursprungligen kommer från Scwarzwald i Tyskland, magiskt god.

Schwarzwaldtårta

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

170 g  hasselnötter (170 g motsvarar ca 3dl)
bakplåtspapper
5   äggvitor
3 1/2 dl  florsocker
100 g  mörk bakchoklad

Fyllning

7 1/2 dl  vispgrädde
30 g  hasselnötter (30 g motsvarar ca 1/2 dl)
1 msk  vaniljsocker
spritspåse

Garnering

100 g  mörk bakchoklad
kakao

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Eclair
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladkakor med apelsin
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladbräcksrenar
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Buche de noel
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polkabräck
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fudgegranar
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga