Schwarzwaldtårta
En riktig tårtklassiker är Schwarzswaldstårtan, vispgrädde, nöt- och marängbotten och mörk choklad i en perfekt balans gör tårtan som ursprungligen kommer från Scwarzwald i Tyskland, magiskt god.
Ingredienser
10 bitar
Bottnar
170 g hasselnötter (170 g motsvarar ca 3dl)
bakplåtspapper
5 äggvitor
3 1/2 dl florsocker
100 g mörk bakchoklad
Fyllning
7 1/2 dl vispgrädde
30 g hasselnötter (30 g motsvarar ca 1/2 dl)
1 msk vaniljsocker
spritspåse
Garnering
100 g mörk bakchoklad
kakao
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Hade bottnarna 25 min i ugnen innan de var klara (varmluft). 10 min är lite väl optimistiskt. Annars mycket bra recept, lättare att göra än jag trodde.
Anna
2024-07-2610 minuter? Fick göra om då de inte gick att få loss från papperet. Körde 20 min istället...
Mikael
2024-04-10Jätte god tårta som absolut kommer göras igen!
Natalie
2024-03-14