Den här grytan ska du bjuda på när du vill imponera på dina gäster. Det saftiga älgköttet marineras i bland annat rödvinsvinäger och enbär och sveps in i en mustig sås gjord på ädelost. Tillsammans med fluffig potatispuré är rätten fulländad.
Fri från gluten men innehåller laktos och mjölk.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Vid behov, byt ut ädelosten mot riven stark lagrad ost. Använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Hoppa över ädelosten och krydda ev lite mer. Använd havre- eller sojabaserat gräddalternativ. Byt mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod!!!!!
Ann-mari
2022-10-27Denna mustiga gryta var fantastiskt smakrik, denna ska vi gör fler ggr. Hustrun blev lyrisk av alla goda saker.
Stephan
2021-09-19Så himla god
Dan
2021-02-28