Mustig älggryta med svamp och ädelost
Den här grytan ska du bjuda på när du vill imponera på dina gäster. Det saftiga älgköttet marineras i bland annat rödvinsvinäger och enbär och sveps in i en mustig sås gjord på ädelost. Tillsammans med fluffig potatispuré är rätten fulländad.
Ingredienser
4 portioner
Marinad
500 - 600 g grytbitar av älgkött (innanlår, bog eller ytterlår)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 palsternackor
2 morötter
2 msk olja
3 dl rödvin
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
2 msk smör
Sås
300 g skogssvamp (kantarell, karljohan eller svart trumpet)
1 msk smör
50 g ädelost
3 dl grädde
1 - 1 1/2 msk svartvinbärsgelé
majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
Potatispuré
400 g mandelpotatis
1 - 1 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
riven muskot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod!!!!!
Ann-mari
2022-10-27Denna mustiga gryta var fantastiskt smakrik, denna ska vi gör fler ggr. Hustrun blev lyrisk av alla goda saker.
Stephan
2021-09-19Så himla god
Dan
2021-02-28