Ett underbart recept på vårig älggryta som är en modern landskapsrätt från Värmland. Du gör den krämiga grytan av bland annat älgkött, vitlök, morötter, svartrötter, messmör, crème fraiche och dragon. Servera med pressad potatis.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2010
Kontrollera ingrediensförtecknignen på fonden. Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lars
2020-03-26Grytan smakade mycket bra. Jättenöjd. Ändrade följande. Strimlade bogbitar av älg, vilka jag brynte hastigt i stekpanna. Tillagade sedan bitarna med konc buljong i Sous vide (62C, ca 12 timmar). Brynte även rotfrukterna innan de fick koka färdigt. Hade sist i creme fraiche, köttet och köttsaften från Sous vide-påsen. Andelen kött kan ökas i receptet.
Redaktionen ICAse
2020-03-27Hej Lars! Mums så gott det låter och tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina
Jörgen
2020-02-22God annorlunda gryta. Förenklade dock och gjorde direkt i grytan