Vårig älggryta

Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat
2
Vårig älggryta

Ett underbart recept på vårig älggryta som är en modern landskapsrätt från Värmland. Du gör den krämiga grytan av bland annat älgkött, vitlök, morötter, svartrötter, messmör, crème fraiche och dragon. Servera med pressad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Vårig älggryta

Ingredienser

4 portioner
500 g älgkött (fransyska eller innanlår)
2 l vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
1 persiljerot
4 svartrötter
5 dl vatten
1 msk kon kycklingfond
2 msk dijonsenap
3 msk messmör
2 dl crème fraiche
1/2 dl hackad dragon
1/2 dl hackad persilja
smör
salt
vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Grytan smakade mycket bra. Jättenöjd. Ändrade följande. Strimlade bogbitar av älg, vilka jag brynte hastigt i stekpanna. Tillagade sedan bitarna med konc buljong i Sous vide (62C, ca 12 timmar). Brynte även rotfrukterna innan de fick koka färdigt. Hade sist i creme fraiche, köttet och köttsaften från Sous vide-påsen. Andelen kött kan ökas i receptet.

Lars

2020-03-26

Hej Lars! Mums så gott det låter och tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-03-27

God annorlunda gryta. Förenklade dock och gjorde direkt i grytan

Jörgen

2020-02-22

Testa liknande recept

Rödvinsglacerade svartrötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsbräserade svartrötter
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarin- och crème fraichestuvade svartrötter
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfrukter med getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grytstek
Betyg 3 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostfyllda älgrulader
Betyg 2.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga