Skördetårta med rödbetor, hallon och valnötter

10
1
Skördetårta med rödbetor, hallon och valnötter

Rårivna rödbetor gömmer sig i denna maffiga tårta med kryddig smak av kanel, ingefära och muskot. Hallon färgar den syrliga färskostfyllningen läckert rosa. Det hela fullbordas med fluffig grädde och knapriga valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Skördetårta med rödbetor, hallon och valnötter

Ingredienser

10 portioner

Rödbetskaka

smör till formen
1 dl kokos
300 g färska rödbetor
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
1 dl rapsolja
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen muskot
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt

Fyllning

350 g tinade, frysta hallon
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Topping

2 dl vispgrädde
1 dl grovhackade valnötter
1 1/2 dl färska hallon

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt färskostalternativ och byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Britt-marie

2013-10-01

Det gick bra att använda glutenfritt mjöl i kakan. Jag provade också med att ta färskost, florsocker, vaniljsocker och mjukt smör i glasyren i st. f hallon, det blev också gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2502 KJ / 598 kCal
Fett 40 g
Salt 0.54 g
Kolhydrater 52 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden