Skördetårta med rödbetor, hallon och valnötter

Rårivna rödbetor gömmer sig i denna maffiga tårta med kryddig smak av kanel, ingefära och muskot. Hallon färgar den syrliga färskostfyllningen läckert rosa. Det hela fullbordas med fluffig grädde och knapriga valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Ingredienser
Rödbetskaka
Fyllning
Topping
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt färskostalternativ och byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det gick bra att använda glutenfritt mjöl i kakan. Jag provade också med att ta färskost, florsocker, vaniljsocker och mjukt smör i glasyren i st. f hallon, det blev också gott.
Britt-marie
2013-10-01