Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skördetårta med rödbetor, hallon och valnötter

Rårivna rödbetor gömmer sig i denna maffiga tårta med kryddig smak av kanel, ingefära och muskot. Hallon färgar den syrliga färskostfyllningen läckert rosa. Det hela fullbordas med fluffig grädde och knapriga valnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödbetskaka: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en rund form med smör, ca 24 cm i diameter (för 10 portioner), och "bröa" den med kokos. 
  3. Skala och finriv rödbetorna.
  4. Vispa socker, farinsocker, rapsolja och ägg pösigt. Tillsätt de rivna rödbetorna.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner dem i rödbetssmeten.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Kontrollera med provsticka, kakan ska inte vara kladdig. Låt svalna.
  7. Fyllning: Mosa hallonen med en gaffel. Vispa ihop med färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
  8. Skär kakan i två bottnar. Lägg den undre på ett fat och bred över hälften av hallonmoset. Lägg över den andra bottnen och bred på resten av fyllningen.
  9. Topping: Vispa grädden. Bred den runt tårtan. Garnera med valnötter och hallon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt färskostalternativ och byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 10
Rödbetskaka
  • smör till formen
  • 1 dl kokos
  • 300 g färska rödbetor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen muskot
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 350 g tinade, frysta hallon
  • 300 g färskost
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 1/2 dl färska hallon
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer