Skördetårta med rödbetor, hallon och valnötter
Rårivna rödbetor gömmer sig i denna maffiga tårta med kryddig smak av kanel, ingefära och muskot. Hallon färgar den syrliga färskostfyllningen läckert rosa. Det hela fullbordas med fluffig grädde och knapriga valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
10 portioner
Rödbetskaka
smör till formen
1 dl kokos
300 g färska rödbetor
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
1 dl rapsolja
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen muskot
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
Fyllning
350 g tinade, frysta hallon
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Topping
2 dl vispgrädde
1 dl grovhackade valnötter
1 1/2 dl färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 598 kCal
Fett40 g
Salt0.54 g
Kolhydrater52 g
Protein7 g
Kommentar
Det gick bra att använda glutenfritt mjöl i kakan. Jag provade också med att ta färskost, florsocker, vaniljsocker och mjukt smör i glasyren i st. f hallon, det blev också gott.
Britt-marie
2013-10-01