Skördesallad med rostat pita

12
0
Skördesallad med rostat pita

Rostat pitabröd är signaturingrediensen i denna klassiska meze-sallad som även går under namnet fattoush. Alla ingredienser blandas med en smakfull vitlöks- och sumakdressing. Bröden rostar du enkelt i ugnen och strör över strax före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Skördesallad med rostat pita

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1/2 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
ca 1 tsk sumak eller finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Sallad

1 gurka
3 tomater
1/2 knippe rädisor (ca 100 g)
1 schalottenlök
3 salladslökar
1 plocksallat
1 dl hackad mynta
2 tsk finhackad färsk kyndel eller timjan
2 pitabröd
1 1/2 msk olivolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tortillabröd i stället för pitabröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1203 KJ / 288 kCal
Fett 18 g
Salt 0.43 g
Kolhydrater 26 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden