Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Skördesallad med rostat pita

Rostat pitabröd är signaturingrediensen i denna klassiska meze-sallad som även går under namnet fattoush. Alla ingredienser blandas med en smakfull vitlöks- och sumakdressing. Bröden rostar du enkelt i ugnen och strör över strax före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen och krydda med salt och peppar.
  3. Skala och dela gurkan på längden. Skrapa ut kärnorna med en sked. Skär gurka och tomater i tärningar. Skiva rädisorna tunt.
  4. Skala, dela och skiva löken tunt. Strimla salladslöken tunt. Skär salladen.
  5. Lägg allt i en stor skål och blanda med mynta, kyndel/timjan och dressing precis före servering.
  6. Skär pitabröden i små bitar och lägg på en plåt. Blanda med olja och rosta i ugnen ca 5 minuter. Strö det över salladen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tortillabröd i stället för pitabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ca 1 tsk sumak eller finrivet citronskal
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Sallad
  • 1 gurka
  • 3 tomater
  • 1/2 knippe rädisor (ca 100 g)
  • 1 schalottenlök
  • 3 salladslökar
  • 1 plocksallat
  • 1 dl hackad mynta
  • 2 tsk finhackad färsk kyndel eller timjan
  • 2 pitabröd
  • 1 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1203 kJ / 288 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer