Skördesallad med rostat pita
Rostat pitabröd är signaturingrediensen i denna klassiska meze-sallad som även går under namnet fattoush. Alla ingredienser blandas med en smakfull vitlöks- och sumakdressing. Bröden rostar du enkelt i ugnen och strör över strax före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1/2 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
ca 1 tsk sumak eller finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Sallad
1 gurka
3 tomater
1/2 knippe rädisor (ca 100 g)
1 schalottenlök
3 salladslökar
1 plocksallat
1 dl hackad mynta
2 tsk finhackad färsk kyndel eller timjan
2 pitabröd
1 1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1203 KJ / 288 kCal
Fett18 g
Salt0.43 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g
Kommentarer