Skördesallad med rostat pita

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
0
Skördesallad med rostat pita

Rostat pitabröd är signaturingrediensen i denna klassiska meze-sallad som även går under namnet fattoush. Alla ingredienser blandas med en smakfull vitlöks- och sumakdressing. Bröden rostar du enkelt i ugnen och strör över strax före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Skördesallad med rostat pita

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1/2 dl  olivolja
1   riven vitlöksklyfta
ca 1 tsk  sumak eller finrivet citronskal
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

Sallad

1   gurka
3   tomater
1/2   knippe rädisor (ca 100 g)
1   schalottenlök
3   salladslökar
1   plocksallat
1 dl  hackad mynta
2 tsk  finhackad färsk kyndel eller timjan
2   pitabröd
1 1/2 msk  olivolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tortillabröd i stället för pitabröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1203 KJ / 288 kCal
Fett18 g
Salt0.43 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Za'atar
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fattoush - somrig sallad med mynta och halloumi
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biber yaglamasipaprika i tomatsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pitatilltugg
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Za´atar med timjan
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tabbouleh med quinoa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga