Za'atar

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
0
Za'atar

Namnet på kryddblandningen za’atar kommer från örten med samma namn, även kallad för syrisk oregano. Kryddblandningen har sitt ursprung i Mellanöstern och blir snabbt till ett riktigt favoritströssel! Inte minst att strö över äggröra eller avokadomackan.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Za'atar

Ingredienser

1 sats
2 msk  sesamfrön
2 msk  sumak eller motsvarande mängd finrivet citronskal
2 msk  torkad oregano

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Za´atar med timjan
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitkålssallad med tahinidressing
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tahini
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pitatilltugg
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fattoush - somrig sallad med mynta och halloumi
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga