Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Pitatilltugg

Pitatilltugg, smakrik lök- och persiljemix serverat på pitabröd täckta av tomatpuré, ett superbt tillbehör till stekt eller grillat kött. Den söta löken och tomatpurén vägs upp av den syrliga smaken och blir en frisk kombination till pitabröden.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skär röd löken i tunna skivor.
  2. Blanda med persilja, sumak och salt. Låt dra några minuter.
  3. Bred tomatpuré på bröden. Skär dem i »tårtbitar«.
  4. Fördela lökblandningen på bröden. Ringla över lite olja. Servera som tillbehör till stekt eller grillat kött, eller som välkomstplock, men då i mindre bitar.

För alla

Fri från: laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.
Gör gluten fri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 tsk sumak (eller rivet citronskal)
  • 2 krm salt
  • ca 1 dl tomatpuré
  • 2 libabröd eller 4 pitabröd
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?