Pitatilltugg

3
1
Pitatilltugg

Pitatilltugg, smakrik lök- och persiljemix serverat på pitabröd täckta av tomatpuré, ett superbt tillbehör till stekt eller grillat kött. Den söta löken och tomatpurén vägs upp av den syrliga smaken och blir en frisk kombination till pitabröden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Pitatilltugg

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 1/2 dl grovhackad bladpersilja
2 tsk sumak (eller rivet citronskal)
2 krm salt
ca 1 dl tomatpuré
2 libabröd eller 4 pitabröd
olivolja

För alla

Fri från: laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.
Gör gluten fri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Alexander

2020-05-02

Rekommenderar att istället finhacka löken och blanda i lite creme fraiche, jättegott!