Pitatilltugg

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Pitatilltugg

Pitatilltugg, smakrik lök- och persiljemix serverat på pitabröd täckta av tomatpuré, ett superbt tillbehör till stekt eller grillat kött. Den söta löken och tomatpurén vägs upp av den syrliga smaken och blir en frisk kombination till pitabröden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Pitatilltugg

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1 1/2 dl  grovhackad bladpersilja
2 tsk  sumak (eller rivet citronskal)
2 krm  salt
ca 1 dl  tomatpuré
2   libabröd eller 4 pitabröd
olivolja

För alla

Fri från: laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.
Gör gluten fri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Rekommenderar att istället finhacka löken och blanda i lite creme fraiche, jättegott!

Alexander

2020-05-02

Testa liknande recept

Citronigt osttilltugg
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cruditéer med cottage cheese smaksatt med hummus
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade ört- och nötsnittar
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumifyllda tortillas
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tre sorters bruschetta
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Avokadotoast
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga