Skördepytt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Skördepytt

Denna skördepytt är underbar i sin enkelhet, en pytt i panna med korv, potatis, paprikor och squash som garanterat blir en återkommande gäst på middagsbordet. Pytten får en härlig smak av smör vid stekning och du smakar sedan av med salt och peppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning. Skär korven i kuber. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och tärna squashen.
  2. Fräs löken i margarin eller smör några min. Tillsätt korv, paprika och squash och låt fräsa med ca 5 min.
  3. Vänd i potatisen och krydda med salt och peppar. Servera skördepytten med skivade tomater och knäckebröd.

För alla

Stek i olja i stället för margarin om du inte tål mjölkprodukter.

Tips

Gröna tipset: Byt ut falukorven mot 2 burkar (à 400 g) kidneybönor om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
  • 400 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor gärna i olika förger
  • 1 squash
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2033 kJ / 486 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden