Skomakarlåda - Närke

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
3
Skomakarlåda - Närke

En skomakarlåda innehåller knaperstekt bacon som får ge smak åt saftiga skivor av oxfilé innan du serverar dem tillsammans med en skysås och krämigt potatismos. Skomakarlådan med kött och potatis är en charmerande klassiker som står sig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Skomakarlåda - Närke

Ingredienser

4 portioner
1/2   paket bacon (à 140 g)
4   skivor oxfilé eller utskuren biff (à 150 g)
1 msk  smör
1 dl  rött vin
2 msk  konc ox- eller kalvfond
2 msk  hackad persilja

Mos

800 g  potatis
2 - 2 1/2 dl  mjölk
2 msk  smör
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

kokta grönsaker t ex rödbetor, morötter och haricot verts

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden, I övrigt är rätten fri från gluten och ägg, men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, laktosfritt matfett och kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Jag tänker som det är bra för nybörjare som mig. Jag är bra på några kinesiska mat, men inte stek biff. Men det är inte mycket svårt.

Dongyan

2020-10-31

Mumsfilebabba

Mikael

2014-07-25

Fantastiskt gott! Halleluja!

Daniel

2009-10-25

Testa liknande recept

Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skomakarlåda
Betyg 3.3 av 5.
229 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med friterad klyftpotatis och rödvinssky
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga