Skomakarlåda - Närke
En skomakarlåda innehåller knaperstekt bacon som får ge smak åt saftiga skivor av oxfilé innan du serverar dem tillsammans med en skysås och krämigt potatismos. Skomakarlådan med kött och potatis är en charmerande klassiker som står sig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
1/2 paket bacon (à 140 g)
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 150 g)
1 msk smör
1 dl rött vin
2 msk konc ox- eller kalvfond
2 msk hackad persilja
Mos
800 g potatis
2 - 2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
kokta grönsaker t ex rödbetor, morötter och haricot verts
För alla
Läs noga ingredienserna på fonden, I övrigt är rätten fri från gluten och ägg, men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, laktosfritt matfett och kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tänker som det är bra för nybörjare som mig. Jag är bra på några kinesiska mat, men inte stek biff. Men det är inte mycket svårt.
Dongyan
2020-10-31Mumsfilebabba
Mikael
2014-07-25Fantastiskt gott! Halleluja!
Daniel
2009-10-25