Skomakarlåda - Närke

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
3
Skomakarlåda - Närke

En skomakarlåda innehåller knaperstekt bacon som får ge smak åt saftiga skivor av oxfilé innan du serverar dem tillsammans med en skysås och krämigt potatismos. Skomakarlådan med kött och potatis är en charmerande klassiker som står sig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Skomakarlåda - Närke

Ingredienser

4 portioner
1/2 paket bacon (à 140 g)
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 150 g)
1 msk smör
1 dl rött vin
2 msk konc ox- eller kalvfond
2 msk hackad persilja

Mos

800 g potatis
2 - 2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

kokta grönsaker t ex rödbetor, morötter och haricot verts

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Jag tänker som det är bra för nybörjare som mig. Jag är bra på några kinesiska mat, men inte stek biff. Men det är inte mycket svårt.

Dongyan

2020-10-31

Mumsfilebabba

Mikael

2014-07-25

Fantastiskt gott! Halleluja!

Daniel

2009-10-25

Testa liknande recept

Skomakarlåda
Betyg 3.3 av 5.
233 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med sås och tillbehör
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga