Skomakarlåda - Närke

33
3
Skomakarlåda - Närke

En skomakarlåda innehåller knaperstekt bacon som får ge smak åt saftiga skivor av oxfilé innan du serverar dem tillsammans med en skysås och krämigt potatismos. Skomakarlådan med kött och potatis är en charmerande klassiker som står sig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Skomakarlåda - Närke

Ingredienser

4 portioner
1/2 paket bacon (à 140 g)
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 150 g)
1 msk smör
1 dl rött vin
2 msk konc ox- eller kalvfond
2 msk hackad persilja

Mos

800 g potatis
2 - 2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

kokta grönsaker t ex rödbetor, morötter och haricot verts

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden, I övrigt är rätten fri från gluten och ägg, men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, laktosfritt matfett och kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Dongyan

2020-10-31

Jag tänker som det är bra för nybörjare som mig. Jag är bra på några kinesiska mat, men inte stek biff. Men det är inte mycket svårt.

Mikael

2014-07-25

Mumsfilebabba

Daniel

2009-10-25

Fantastiskt gott! Halleluja!