Biff med karljohancrème och rostade mandelpotatisskivor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff med karljohancrème och rostade mandelpotatisskivor

Saftig biff som smälter i munnen toppas med en gudomligt smarrig karljohancrème. Till detta serveras krispiga rostade mandelpotatisskivor och granna bönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta och skiva potatisen på längden i 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Blanda runt med oljan och generöst med salt, peppar och rosmarin. Lägg ett tunt lager i en långpanna och rosta ca 15 minuter. Vänd en gång.
  4. Skiva ev svampen, stek den i smör. Rör i crème fraichen. Håll varmt.
  5. Stek biffarna i smör ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med förvällda bönor med lite citron och salt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), och smaksätt med stekt svamp och lök. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med stekt svamp. Stek i olja eller laktosfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g mandelpotatis
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt, nymalen svartpeppar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 200 g valfri svamp
  • smör till stekning
  • 2 dl crème fraiche med karljohanssvamp
  • 4 biffar (à ca 150 g, gärna ekologisk ryggbiff)
Lägg till i inköpslistan