Skomakarlåda

Betyg 3.3 av 5.237 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Skomakarlåda

Ett matigt recept på skomakarlåda som är Närkes traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat oxfilé, potatis, mjölk, bacon, rött vin och persilja. Mättar alla magar!

En tallrik med en klick potatismos, kött och skysås i mitten på moset. Toppat med haricots verts och knaperstekt bacon.

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (mjölig)
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 paket bacon (à 140 g)
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g)
1 msk smör (till stekning)
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)

Sky

1 msk strösocker
1 dl rött vin (eller rött matlagningsvin)
1 1/2 msk konc ox- eller kalvfond
1 msk japansk soja
2 msk hackad persilja (valfritt)

Gör så här

00:15:00
00:02:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Mustig sky. Jätte gott. En ny favorit

    Eva

  • Det låter fint. Måste prova. Lättlagat oxå!

    Cennie

  • Väldigt gott. Var lite skeptisk till skysåsen men den satt perfekt till köttet och moset.

    Stefan

Näringsvärde per portion

Energi2369 KJ / 566 kCal
Fett22 g
Salt4.1 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Helstekt oxfilé med konjakssås
Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Oxfilé med bearnaisesås, baconsparris och sweet potato fries
Betyg 4.1 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad