Skomakarlåda

Ett matigt recept på skomakarlåda som är Närkes traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat oxfilé, potatis, mjölk, bacon, rött vin och persilja. Mättar alla magar!

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (mjölig)
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 paket bacon (à 140 g)
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g)
1 msk smör (till stekning)
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
Sky
1 msk strösocker
1 dl rött vin (eller rött matlagningsvin)
1 1/2 msk konc ox- eller kalvfond
1 msk japansk soja
2 msk hackad persilja (valfritt)
Gör så här
00:15:00
00:02:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 566 kCal
Fett22 g
Salt4.1 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g
Kommentarer
5 stMustig sky. Jätte gott. En ny favorit
Eva
Det låter fint. Måste prova. Lättlagat oxå!
Cennie
Väldigt gott. Var lite skeptisk till skysåsen men den satt perfekt till köttet och moset.
Stefan