Skomakarlåda

Ett matigt recept på skomakarlåda som är Närkes traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat oxfilé, potatis, mjölk, bacon, rött vin och persilja. Mättar alla magar!

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (mjölig)
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 paket bacon (à 140 g)
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g)
1 msk smör (till stekning)
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
Sky
1 msk strösocker
1 dl rött vin (eller rött matlagningsvin)
1 1/2 msk konc ox- eller kalvfond
1 msk japansk soja
2 msk hackad persilja (valfritt)
Gör så här
00:15:00
00:02:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 566 kCal
Fett22 g
Salt4.1 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g
Kommentarer
Det låter fint. Måste prova. Lättlagat oxå!
Cennie
2020-11-04Väldigt gott. Var lite skeptisk till skysåsen men den satt perfekt till köttet och moset.
Stefan
2020-09-28Bra recept som blir ännu bättre om man steker en del purjolök att garnera med tillsammans med bacon.
Hans
2017-10-06