Rostbiff med gardensallad
Härlig rostbiff med gardensalad som bjuder på en kompott av mängder med härliga aromer. Salladen får smak av kapris, dijonsenap, selleri och oregano som blandas med potatisen. Rostbiffen steks hastigt i en stekpanna och serveras sedan med salladen där knaprigt bacon strös över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015
Ingredienser
4 portioner
Gardensallad
900 g färskpotatis
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
2 msk olivolja
1/2 kruka oregano
salt och peppar
3 stjälkar stjälkselleri
125 g rädisor
1 rödlök
65 g babyspenat
Rostbiff
140 g tärnat bacon
4 skivor rostbiff (à 125 g)
1 tsk olja
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Använd gärna en så kallad mandolin när selleri och rädisor ska skivas riktigt tunt. Men var rädd om fingrarna!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2311 KJ / 553 kCal
Fett24 g
Salt2.6 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g
Kommentarer