Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostbiff med gardensallad

Härlig rostbiff med gardensalad som bjuder på en kompott av mängder med härliga aromer. Salladen får smak av kapris, dijonsenap, selleri och oregano som blandas med potatisen. Rostbiffen steks hastigt i en stekpanna och serveras sedan med salladen där knaprigt bacon strös över.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Koka potatisen.
  2. Hacka kapris och blanda den med senap, vinäger, socker och olivolja i en skål. Hacka och rör i oregano, smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa och skiva selleri och rädisor tunt. Skala och skiva lök.
  4. Blanda potatisen med grönsaker, spenat och dressing.
  5. Rostbiff: Stek bacon knaprig i en stekpanna. Lyft upp det och stek sedan rostbiffen i oljan, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera rostbiffen med sallad och strö över bacon.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd gärna en så kallad mandolin när selleri och rädisor ska skivas riktigt tunt. Men var rädd om fingrarna!

Ingredienser

Portioner: 4
Gardensallad
  • 900 g färskpotatis
  • 2 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka oregano
  • salt och peppar
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 125 g rädisor
  • 1 rödlök
  • 65 g babyspenat
Rostbiff
  • 140 g tärnat bacon
  • 4 skivor rostbiff (à 125 g)
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2311 kJ / 553 kCal