Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing
Skinksteken blir riktigt god ihop med råstekt kål och en krämig blue cheese-dressing. Toppa med pumpakärnor, och servera gärna ihop med rostad potatis.
Ingredienser
6 portioner
Skinkstek
4 små rödlökar
ca 1 kg skinkstek
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
Dressing
140 g ädelost
2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
salt
peppar
Topping
1 dl pumpakärnor
Kål
250 g brysselkål
3 msk olivolja
300 g grönkål
Till servering
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2901 KJ / 694 kCal
Fett41.3 g
Salt1.9 g
Kolhydrater35.3 g
Protein41.6 g
Kommentar
Lite omständigt recept - om man även la till rostad potatis. Svårt att få någon ”yta” på grönkålen eftersom det var så stor mängd, så vi körde den i ugnen med lite olja över - lite rostad. Kommer förmodligen använda mig av receptet igen. /Eva
Eva
2022-11-01