Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing

Skinksteken blir riktigt god ihop med råstekt kål och en krämig blue cheese-dressing. Toppa med pumpakärnor, och servera gärna ihop med rostad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skinkstek: Skala och dela lökarna i halvor.
  3. Gnid in skinksteken med kryddorna. Bryn köttet runt om i hälften av smöret i en stekpanna. Bryn lökarna med snittytorna ner i resten av smöret. Lägg köttet och löken i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen ca 3 timmar eller tills innertemperaturen är 80°C.
  4. Dressing: Smula ner osten i crème fraichen, tillsätt mjölken och mixa till en slät konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Topping: Rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna.
  6. Kål: Ansa och dela brysselkålen i 4 delar. Stek den i en het panna i olivoljan ca 2 minuter, krydda med salt och peppar. Blanda ner grönkålen och stek ytterligare ca 2 minuter.
  7. Till servering: Skiva köttet och servera med kål, dressing och gärna rostad potatis. Toppa med pumpakärnorna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör (eller olja), crème fraiche och mjölkdryck. Byt ut ädelost mot lagrad ost eller liknande laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
Skinkstek
  • 4 små rödlökar
  • ca 1 kg skinkstek
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
Dressing
  • 140 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
Topping
  • 1 dl pumpakärnor
Kål
  • 250 g brysselkål
  • 3 msk olivolja
  • 300 g grönkål
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2901 kJ / 694 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer