Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Den här senapsstekta gårdskycklingen får sällskap av apelsindoftande brysselkål och knaperstekta vörtbrödssmulor. Perfekt middag någon av mellandagarna!

Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 gårdskyckling (à 1,3 kg)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 krukar persilja
3 msk skånsk senap
4 msk olivolja

Vörtbrödssmul

2 skivor vörtbröd
1 msk smör
1/2 kruka persilja

Brysselkål

1 apelsin
1 gul lök
500 g brysselkål
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3189 KJ / 763 kCal
Fett50.7 g
Salt2.6 g
Kolhydrater20.8 g
Protein53.1 g

Testa liknande recept

Kall sallad med brysselkål, valnötter och apelsin
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsstuvad brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkålssallad med apelsin, brynt smör och mandel
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga