Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Den här senapsstekta gårdskycklingen får sällskap av apelsindoftande brysselkål och knaperstekta vörtbrödssmulor. Perfekt middag någon av mellandagarna!

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 gårdskyckling (à 1,3 kg)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 krukar persilja
3 msk skånsk senap
4 msk olivolja
Vörtbrödssmul
2 skivor vörtbröd
1 msk smör
1/2 kruka persilja
Brysselkål
1 apelsin
1 gul lök
500 g brysselkål
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt vörtbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3189 KJ / 763 kCal
Fett50.7 g
Salt2.6 g
Kolhydrater20.8 g
Protein53.1 g
Kommentarer