Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

7
0
Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Den här senapsstekta gårdskycklingen får sällskap av apelsindoftande brysselkål och knaperstekta vörtbrödssmulor. Perfekt middag någon av mellandagarna!

Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 gårdskyckling (à 1,3 kg)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 krukar persilja
3 msk skånsk senap
4 msk olivolja

Vörtbrödssmul

2 skivor vörtbröd
1 msk smör
1/2 kruka persilja

Brysselkål

1 apelsin
1 gul lök
500 g brysselkål
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt vörtbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3189 KJ / 763 kCal
Fett 50.7 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 20.8 g
Protein 53.1 g
Läs mer om näringsvärden