Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Den här senapsstekta gårdskycklingen får sällskap av apelsindoftande brysselkål och knaperstekta vörtbrödssmulor. Perfekt middag någon av mellandagarna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Kyckling: Gnid in kycklingen med salt och svartpeppar. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen.
  3. Hacka persiljan och blanda den med senap och olivolja.
  4. Börja pensla kycklingen efter halva stektiden med persilje- senapsoljan. Pensla då och då under stekningen. Stek 60-80 minuter, eller tills innertemperaturen är 82˚C vid lårbenet.
  5. Vörtbrödssmul: Smula vörtbrödet och stek det knaprigt i smöret i en stekpanna. Hacka persiljan.
  6. Brysselkål: Skölj apelsinen, riv skalet fint och pressa ur saften. Skala och hacka löken. Skär brysselkålen i halvor.
  7. Bryn löken och brysselkålen i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull och häll på apelsinsaften och grädden, låt det koka ihop. Tillsätt apelsinskalet och smaksätt med salt och nymald peppar.
  8. Strö vörtbrödssmulorna och persiljan på kycklingen och servera med brysselkålen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt vörtbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 1 gårdskyckling (à 1,3 kg)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 krukar persilja
  • 3 msk skånsk senap
  • 4 msk olivolja
Vörtbrödssmul
  • 2 skivor vörtbröd
  • 1 msk smör
  • 1/2 kruka persilja
Brysselkål
  • 1 apelsin
  • 1 gul lök
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3189 kJ / 763 kCal