Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Den här senapsstekta gårdskycklingen får sällskap av apelsindoftande brysselkål och knaperstekta vörtbrödssmulor. Perfekt middag någon av mellandagarna!

Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1   gårdskyckling (à 1,3 kg)
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
1/2   krukar persilja
3 msk  skånsk senap
4 msk  olivolja

Vörtbrödssmul

2   skivor vörtbröd
1 msk  smör
1/2   kruka persilja

Brysselkål

1   apelsin
1   gul lök
500 g  brysselkål
2 msk  olivolja
2 dl  vispgrädde
salt och svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt vörtbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3189 KJ / 763 kCal
Fett50.7 g
Salt2.6 g
Kolhydrater20.8 g
Protein53.1 g

Testa liknande recept

Julens brysselkålsallad
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsmajo på burk
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålssallad med apelsin och mandel
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga