Skinkschnitzel med ljumna plommon

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Skinkschnitzel med ljumna plommon

Här bjuds på schnitzel med en livlig plommonsås som flirtar med smaker från det asiatiska köket – färsk ingefära, rostade sesamfrön och japansk soja. Serveras med kokt ris och frisk babyspenat med pressad lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Skinkschnitzel med ljumna plommon

Ingredienser

4 portioner
4   port ris, gärna jasminris
100 g  urkärnade torkade plommon
2 msk  färsk riven ingefära
1   vitlöksklyfta
2 msk  japansk soja
2 dl  vatten
salt
cayennepeppar
2 msk  sesamfrö
ca 600 g  skinkschnitzel
1 msk  olja
4   salladslökar
1   lime
65 g  babyspenat

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1725 KJ / 412 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater65.3 g
Protein13.7 g

Testa liknande recept

Schnitzel med basilikapotatis
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och plommonsalsa med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med ljumna plommon
Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonsaft
Betyg 4.3 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga