Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkschnitzel med ljumna plommon

Här bjuds på schnitzel med en livlig plommonsås som flirtar med smaker från det asiatiska köket – färsk ingefära, rostade sesamfrön och japansk soja. Serveras med kokt ris och frisk babyspenat med pressad lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär plommonen i skivor. Skala och riv ingefära och vitlök. 
  3. Koka plommon, ingefära, vitlök, soja och vatten i en kastrull. Låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Rosta sesamfröna gyllenbruna i en het stekpanna med lite salt. Lägg dem åt sidan. 
  5. Stek sedan schnitzeln i oljan i stekpannan, ca 8 minuter. Vänd då och då. 
  6. Ansa och skiva salladslöken tunt. 
  7. Blanda ner salladslöken i plommonsåsen och koka upp. 
  8. Pressa limen över spenaten. 
  9. Servera köttet med plommon, ris, spenat och strö över sesamfrön.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna jasminris
  • 100 g urkärnade torkade plommon
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 dl vatten
  • salt
  • cayennepeppar
  • 2 msk sesamfrö
  • ca 600 g skinkschnitzel
  • 1 msk olja
  • 4 salladslökar
  • 1 lime
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1725 kJ / 412 kCal