Skinkschnitzel med ljumna plommon
![Skinkschnitzel med ljumna plommon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82893/cf_259/skinkschnitzel_med_ljumna_plommon.jpg)
Här bjuds på schnitzel med en livlig plommonsås som flirtar med smaker från det asiatiska köket – färsk ingefära, rostade sesamfrön och japansk soja. Serveras med kokt ris och frisk babyspenat med pressad lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
![Skinkschnitzel med ljumna plommon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82893/cf_259/skinkschnitzel_med_ljumna_plommon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna jasminris
100 g urkärnade torkade plommon
2 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 dl vatten
salt
cayennepeppar
2 msk sesamfrö
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja
4 salladslökar
1 lime
65 g babyspenat
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1725 KJ / 412 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater65.3 g
Protein13.7 g
Kommentarer