Skinkschnitzel med ljumna plommon

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Skinkschnitzel med ljumna plommon

Här bjuds på schnitzel med en livlig plommonsås som flirtar med smaker från det asiatiska köket – färsk ingefära, rostade sesamfrön och japansk soja. Serveras med kokt ris och frisk babyspenat med pressad lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Skinkschnitzel med ljumna plommon

Ingredienser

4 portioner
4 port ris, gärna jasminris
100 g urkärnade torkade plommon
2 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 dl vatten
salt
cayennepeppar
2 msk sesamfrö
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja
4 salladslökar
1 lime
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1725 KJ / 412 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater65.3 g
Protein13.7 g

Testa liknande recept

Schnitzel med basilikapotatis
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med ljumna plommon
Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga