UNDER 30 MIN | Medel

Skinkpasta med tomat

God skinkpasta anpassad till barn som är ca 12 – 18 månader gamla. Smaken på pastarätten kommer från skinka och morot samt basilika och oregano. De små risonikornen passar perfekt till detta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader. 4 port motsvarar ca 700 g.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hacka skinkan och riv moroten grovt på ett rivjärn. Hacka över morotsrivet med en kniv några gånger.
  3. Fräs moroten i olivoljan i en stekpanna utan att den tar färg. Pressa i vitlöken och rör i skinkan, krossade tomater och oreganon. Låt sjuda ca 2 minuter. Tillsätt lite vatten om det blir för tjockt.
  4. Servera pastasåsen med pastan.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • 2 dl risonipasta
  • 80 g strimlad skinka
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 dl krossade tomater med basilika
  • 1/2 tsk oregano

Näringsvärde
Per portion

Energi 782 kJ / 187 kCal