Het fetaostsallad med grillad karré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het fetaostsallad med grillad karré

Denna härliga fetaostsallad med savoykål, lök och risoni får en fin hetta av cayennepeppar. Din heta fetaostsallad serverar du direkt med nygrillad, saftig karré och len ajvar relishcrème fraiche på sidan om. Snabblagat och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonipastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva rödlök. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Skiva savoykål fint.
  4. Fräs lök, vitlök och savoykål i lite av matfettet i en panna.
  5. Tillsätt cayennepeppar och rör om. Bryt osten i bitar.
  6. Blanda nykokt risonipasta och fetaost med savoykålsblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Stek karréskivorna i resten av matfettet ca 8 minuter på varje sida. Salta och peppra.

För alla

Gör gluten- och äggfri: byt ut risonin mot gluten- och äggfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot sojaost.

Tips

Gott att servera Ajvar relish blandad med lätt crème fraiche vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner risonipasta
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g savoykål
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk matfett till stekning
  • 100 g fetaost
  • salt och peppar
  • 4 skivor karré av fläsk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3852 kJ / 920 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden