Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Skinkostfylld schnitzel med potatiskroketter

Smakrik och läcker schnitzel med en härlig fyllning av krämig skinkost. Till schnitzeln serveras goda potatiskroketter och ett mumsigt sparrisfräs. Skinkostfylld schnitzel med potatiskroketter tillagar du på ungefär 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatiskroketterna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg ut hälften av skinkskivorna på en skärbräda el dyl. Fördela skinkosten på köttet och lägg de resterande skinkskivorna ovanpå. Vänd schnitzlarna i ströbrödet blandat med salt och peppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs schnitzlarna i och får steka på medelstark värme ca 4 min/sida.
  3. Fräs: Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna. Låt sparrisen rinna av och skär i mindre bitar. Lägg sparrisen i pannan. Skala och pressa över vitlöken och krydda med salt. Lägg upp sparrisfräset bredvid schnitzlarna. Servera de nystekta schnitzlarna med sparrisfräs, potatiskroketter och körsbärstomater.

Tips

Använd glutenfritt ströbröd om du inte tål gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfrysta potatiskroketter (à 600 g)
  • 1 1/2 dl skinkost
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin (till stekning)
  • 8 tunna skivor färsk skinka (8 tunna skivor motsvarar ca 500 g)
Fräs
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk grön stångsparris (à 330 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer