Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Schweizerschnitzel

Gör din egna klassiska schweizerschnitzel! Ost och skinka läggs emellan två saftiga kotletter som paneras och sedan stekts tills de får en fin färg. Fantastiskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela varje kotlett i två skivor. Lägg köttskivorna mellan två ark plastfilm och banka ut dem tunt med näven. Krydda "insidan" av köttskivorna och lägg ihop dem två och två med ost-skinka-ost emellan.
  2. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, därefter i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Krydda med salt, paprika och dragon. Låt "vila" en stund.
  3. Hetta upp majsolja och margarin i en stekpanna. Stek schnitzlarna på medelvärme, 2-3 minuter per sida eller tills de har fin färg. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 benfria karrékotletter (à ca 1 cm tjocka)
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor lagrad ost
  • 2 skivor rökt skinka
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk dragon
  • 2 msk majsolja
  • 1 msk margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?