Skinkjansson

Köpte du för mycket julskinka? Gör en Skinkjansson, även kallad Karlssons frestelse med strimlad skinka istället för ansjovis. En perfekt julrätt som går hem hos de flesta. Serveras med fördel i mellandagarna när du vill laga mat på julens rester.

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1557 KJ / 372 kCal
Fett22 g
Salt2.28 g
Kolhydrater29 g
Protein13 g
Kommentarer
7 stHärligt god gratäng Jag tog löken ihop med spetskål och brynte det ihop med sirap, salt och svartpeppar. La det i botten Använde endast grädde och tomatpuré Supergott ihop med skinkan
Göran
Använde mestadels grädde och värmde även upp grädden på spisen innan jag hällde den över potatis, skink och lökblandningen, för att kunna minska tiden i ugnen
Emelie
Supergott! Jag gjorde precis som det står i receptet förutom att jag skivade potatisen tunt i matberedaren och skar rakt över några gånger med kniv. Allt tog mer än två timmar men det var det värt!
Monika
Använd enbart vispgrädde och skippa mjölken helt, easy peasy
Göran
Mycket gott! Gjorde exakt som recept men tog havremjölk.
Ann-christine
God smak men grädden och mjölken skar sig. Jag använde lättmjölk och matlagningsgrädde.
Lisbeth
Den blev väldigt blanskig. Den smakade jätte gott, vet inte vad man kan göra för stt få den krämiga konsistensen.
Carolina