Skinkgryta med russinris

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
3
Skinkgryta med russinris

En annorlunda gryta med exotiska smaker har du i denna skinkgryta som serveras tillsammans med ett russinris. Grytan med skinka och lök får en ljuvlig smak av kokosmjölk och tillsammans med riset med de söta russinen har du en fin kombination.

Skinkgryta med russinris

Ingredienser

4 portioner
3 dl  basmatiris
1 dl  russin
500 g  färsk skinka i bit
1   knippa salladslök
1   liten burk kokosmjölk (à ca 200 ml)
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar
1 tsk  stött kardemumma

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Tog fläskfilé och schalottenlök istället plus bladpersilja och det blev mycket gott. Tomatsallad med ruccola, lök och pinjenötter i olja, balsamvinäger och honung passade bra till!

Roger

2008-08-25

Var kommer morötterna och potatisen in i bilden?

Annika

2004-10-20

Godare än det låter!

Jonas

2003-10-24

Näringsvärde per portion

Energi1939 KJ / 464 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Kryddig basmatisallad med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raw smulpaj
Betyg 4.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokosrutor med kardemumma
Betyg 2.9 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegetarisk korma
Betyg 4 av 5.
144 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smoothie med blåbär och kokos
Betyg 3.2 av 5.
160 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelkaka de luxe
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga