Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkgryta med russinris

En annorlunda gryta med exotiska smaker har du i denna skinkgryta som serveras tillsammans med ett russinris. Grytan med skinka och lök får en ljuvlig smak av kokosmjölk och tillsammans med riset med de söta russinen har du en fin kombination.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Blanda i russinen i det färdiga riset.
  2. Skär skinkan i tunna strimlor. Skölj och strimla salladslöken. Fräs kött och lök i olja. Krydda med salt, kajennpeppar och gärna stött kardemumma.
  3. Häll över koksmjölken och låt puttra någon min. Servera skinkgrytan med russinriset och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 dl russin
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 1 knippa salladslök
  • 1 liten burk kokosmjölk (à ca 200 ml)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk stött kardemumma
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1939 kJ / 464 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden