Skinkgryta med russinris
En annorlunda gryta med exotiska smaker har du i denna skinkgryta som serveras tillsammans med ett russinris. Grytan med skinka och lök får en ljuvlig smak av kokosmjölk och tillsammans med riset med de söta russinen har du en fin kombination.
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
1 dl russin
500 g färsk skinka i bit
1 knippa salladslök
1 liten burk kokosmjölk (à ca 200 ml)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 tsk stött kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 464 kCal
Fett14.5 g
Kommentarer
Tog fläskfilé och schalottenlök istället plus bladpersilja och det blev mycket gott. Tomatsallad med ruccola, lök och pinjenötter i olja, balsamvinäger och honung passade bra till!
Roger
2008-08-25Var kommer morötterna och potatisen in i bilden?
Annika
2004-10-20Godare än det låter!
Jonas
2003-10-24