Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kokosstekt kycklingfilé

Kycklingfilé som du steker i kokos och serverar med ett bönris på brytbönor och vitt ris kan kanske bli den nya favoriten på middagsbordet? Paneringen med kokosen ger en riktigt krispig yta till kycklingen som du toppar med lite sweet chilisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  2. Lägg brytbönorna ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden.
  3. Krydda kycklingfiléerna med salt och kajennpeppar. Vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i kokos. Stek kycklingfiléerna i ca 8 min per sida. Kontrollera att de är genomstekta dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Servera de kokosstekta kycklingfiléerna med bönriset och sweet chilisås.

För alla

Gör äggfri: kycklingfiléerna kan först vändas i mjölk och sedan i kokos i stället för ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 paket djupfrysta brytbönor (à 300 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2132 kJ / 509 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer