Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kokosrutor med kardemumma

De här lena kokosrutorna görs på riven kokos, florsocker, citron och karamelliserad mjölk. Kardemummakärnor blir pricken över i då de bryter av det söta alldeles lagom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sikta florsockret i en bunke. Mortla kardemummakärnorna. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet.
  3. Klä en form ca 20 x 30 cm (för 20 st) med plastfolie.
  4. Tryck ut kokosmassan jämnt i formen och låt stelna i kylen.
  5. Skär i önskad storlek och lägg i pappersform eller rulla in i papper eller förvara i en ask.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kardemumma
  • 2 tsk rivet citronskal (2 tsk motsvarar rivet skal från 1 citron)
  • 2 msk pressad citronsaft (2 msk motsvarar pressad saft från 1 citron)
  • 2 påsar riven kokos (à 200 g)
  • 1 burk karamelliserad, koncentrerad och sockrad mjölk (à 397 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 690 kJ / 165 kCal