Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Skinkgryta med apelsin och oliver

Skinkgryta med apelsin och oliver är en mustig gryta med grönsaker, färsk skinka, frukt och gröna oliver. Servera grytan med pasta och en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj sellerin och skär i 2 cm breda bitar. Strimla köttet.
  2. Fräs grönsakerna i hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i resten av matfettet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg köttet i grytan. Häll över buljong och vin. Låt puttra ca 10 min.
  3. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor eller tärna dem. Blanda ner apelsinkött, -saft, oliver och rosmarin och låt grytan få ett snabbt uppkok. Servera med pasta och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 3 stjälkar selleri
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 1/2 dl marsalavin (eller vitt vin)
  • 4 apelsiner
  • 20 gröna oliver
  • 1 msk hackad färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2223 kJ / 530 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer