Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerade selleristjälkar med soltorkade tomater

Smarriga, gratinerade selleristjälkar med soltorkade tomater som går snabbt att tillaga. De skurna selleristjälkarna fyller du med en smakrik röra av marinerade tomater, lök, örter och ost före de gräddas. Supergott ihop med baguette och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Fräs lök och tomater i oljan i en panna. Tillsätt oregano, timjan och salt. Låt svalna. Blanda i osten.
  3. Ansa och skölj sellerin och lägg i en ugnssäker form. Fyll stjälkarna med tomatblandningen. Gratinera i ca 10 min. Servera selleristjälkarna med rostad baguette och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 6 soltorkade marinerade tomater
  • 1 msk olja
  • 1 msk hackad oregano (1 msk färsk motsvarar ca 1 tsk torkad)
  • 1 msk hackad timjan (1 msk motsvarar ca 1 tsk torkad)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • 8 stjälkar selleri
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1000 kJ / 240 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden