Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Italiensk gratäng

En krämig och smaklig gratäng med italienska smaker. Köttfärs och rökt skinka steks tillsammans med grönsaker och blandas sedan med tomatsåsen. Den italienska gratängen blir extra god med färskt bröd och en sallad på sidan om.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryt spagettin i 3 delar och koka enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala och hacka selleri, och lök. Skölj och hacka persiljan. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna några minuter. Tillsätt köttfärs och rökt skinka. Låt brynas något. Rör ner tomatkross, grädde och krydda med salvia, hackad vitlök, svartpeppar och salt. Låt koka i ca 10 minuter.
  4. Blanda ner den väl avrunna spagettin. Häll alltsammans i en smord ugnssäker form. Strö över rikligt med parmesanost.
  5. Gratinera i 20-25 minuter. 
  6. Till servering: Servera med bröd och blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g spaghetti
  • 1 bit selleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
  • 1 gul lök
  • 1/2 knippa persilja
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 100 g tärnad rökt skinka
  • 1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salvia
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • parmesanost
Till servering
  • bröd
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?