Italiensk gratäng
En krämig och smaklig gratäng med italienska smaker. Köttfärs och rökt skinka steks tillsammans med grönsaker och blandas sedan med tomatsåsen. Den italienska gratängen blir extra god med färskt bröd och en sallad på sidan om.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999
Ingredienser
4 portioner
200 g spaghetti
1 bit selleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
1 gul lök
1/2 knippa persilja
1 msk olja
400 g köttfärs
100 g tärnad rökt skinka
1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
1 dl grädde
1 tsk salvia
2 hackade vitlöksklyftor
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
parmesan
Till servering
bröd
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag håller med att den här rätten behövs kryddas upp rejält! Mina tonårskillar tyckte dock att det var onödigt att lägga ner så mycket tid på att göra en gratäng, när vanlig spagetti och köttfärssås går snabbare och är godare ;)
Maria
2009-08-10Mycket gott! Barnen tyckte givetvis inte om sellerin dock. Kan nog också tänka mig lite sambal nästa gång.
Henrik
2009-01-09Det här var kanon gott. Hade i vitlök och sambaoleak då blev den godare.
Lena
2007-08-12