Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Köttfärsgryta med selleri och curry

På ett ögonblick svänger du ihop denna currysmakande köttfärsgryta med selleri till lunch. Tärnat äpple ger en fin söt ton i köttfärsgrytan, som passar lika bra med potatis som ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skölj och strimla sellerin. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Fräs grönsakerna i pannan.
  2. Fräs köttfärsen i resten av oljan i en gryta. Strö över curryn och låt den fräsa med. Tillsätt buljong, soja, salt och peppar. Låt puttra ca 5 min.
  3. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Lägg ner det i grytan tillsammans med grönsakerna och låt koka med den sista minuten.
  4. Servera grytan till ris eller pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 6 stjälkar selleri
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 2 tsk curry
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 msk soja
  • 0,8 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 äpple
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 490 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer