Rökt skinka med melonsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rökt skinka med melonsallad

Rökt skinka med melonsallad passar bra både hemma och i picknickkorgen. Den friska salladen på honungsmelon, gurka och salladslök får en syrlig vinägrett över sig innan den serveras med kokt potatis och den rökta skinkan i tunna skivor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skölj potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skölj och tärna gurkan. Skölj och strimla salladslöken.
  3. Blanda melonen med gurka och lök. Tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Låt potatisen rinna av.
  4. Servera den rökta skinkan med melonsalladen, potatis och bröd.

Tips

Lite finstrimlad, färsk mynta är gott att blanda i salladen för extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 12 potatisar
  • 1/2 honungsmelon
  • 1/2 gurka
  • 1 knippe salladslök
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2206 kJ / 528 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden