Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinka med grönt mos

Här har potatismoset fått besök av purjolök och spenat. Purjon och bladspenaten får fräsa lätt i stekpannan innan det ackompanjeras av potatis och syrlig crème fraiche. Till det vackra gröna moset serverar du med fördel tunt skuren julskinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Halvtina och hacka spenaten.
  3. Fräs purjo och spenat i matfett i en stekpanna tills all vätska kokat in. Låt potatisen rinna och ånga av.
  4. Mosa potatisen med elvisp och rör i crème fraichen. Blanda i purjo- och spenatfräset. Smaka av moset med socker, salt och peppar.
  5. Servera det gröna moset till julskinkan. Senap och tomatklyftor är gott att servera till.

För alla

Fri från glutan och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 st motsvarar ca 800 g)
  • 1 purjolök
  • 1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
  • smör eller margarin till stekning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 400 g julskinka i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan