Skinka med grönt mos

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Skinka med grönt mos

Här har potatismoset fått besök av purjolök och spenat. Purjon och bladspenaten får fräsa lätt i stekpannan innan det ackompanjeras av potatis och syrlig crème fraiche. Till det vackra gröna moset serverar du med fördel tunt skuren julskinka.

Skinka med grönt mos

Ingredienser

4 portioner
10   potatisar (10 st motsvarar ca 800 g)
1   purjolök
1   paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
smör eller margarin till stekning
2 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  socker
1 tsk  salt
2 krm  mald vitpeppar
400 g  julskinka i tunna skivor

För alla

Fri från glutan och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Elkes och Mallas kål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Griljerad julskinka
Betyg 4.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Malins kryddskinka
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bye bye christmas-quesadilla
Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga