Skinka med grönt mos
Här har potatismoset fått besök av purjolök och spenat. Purjon och bladspenaten får fräsa lätt i stekpannan innan det ackompanjeras av potatis och syrlig crème fraiche. Till det vackra gröna moset serverar du med fördel tunt skuren julskinka.
Ingredienser
4 portioner
10 potatisar (10 st motsvarar ca 800 g)
1 purjolök
1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
smör eller margarin till stekning
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk socker
1 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
400 g julskinka i tunna skivor
För alla
Fri från glutan och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer