UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Skink- och broccolipasta

Alla kommer att gilla den här rätten! Söt och mild broccoloco i en härlig tomatig pastasås med basilika. Sältan och den rökta smaken kommer från den rökta skinkan. Genom att använda olika sorters pasta får din pastarätt en helt annan känsla. Prova själv genom att variera din pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan och broccolin.
  2. Skala broccolistammen och skär sedan hela broccolin i mindre bitar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt broccolin koka med de sista 3 minuterna av pastans koktid.
  4. Koka upp pastasåsen och mjölken. Rör i skinkan och låt den bli varm.
  5. Servera skinksåsen med pastan och broccolocon.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Stek skinkan i lite smör med en hackad lök innan skinkan rörs ner i såsen.
Om fryst broccoli används, tina broccolin som första steg. Du behöver inte skala eller skära den frysta broccolin i mindre bitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 175 g broccoloco
  • 4 port pasta (gärna trottole)
  • 390 g pastasås med basilika
  • 2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
Att ha hemma
  • 1 dl mjölk

Näringsvärde
Per portion

Energi 1973 kJ / 472 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept