Skink- och broccolipasta

21
2
Skink- och broccolipasta

Alla kommer att gilla den här rätten! Söt och mild broccoloco i en härlig tomatig pastasås med basilika. Sältan och den rökta smaken kommer från den rökta skinkan. Genom att använda olika sorters pasta får din pastarätt en helt annan känsla. Prova själv genom att variera din pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Skink- och broccolipasta

Ingredienser

4 portioner
175 g
broccoloco
4
port pasta (gärna trottole)
390 g
pastasås med basilika
2
förp strimlad rökt skinka (à 180 g)

Att ha hemma

1 dl
mjölk

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek skinkan i lite smör med en hackad lök innan skinkan rörs ner i såsen.
Om fryst broccoli används, tina broccolin som första steg. Du behöver inte skala eller skära den frysta broccolin i mindre bitar.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Maritha

2019-12-03

God, men ingen rätt vi gör igen. Lite mycket skinka och lite sås.

Caroline

2019-10-08

enkel maträtt, som gick snabbt att göra. men såsen va ingen favorit här hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 1973 KJ / 472 kCal
Fett 8 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 67 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept