Skink- och broccolimuffins | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skink- och broccolimuffins

Skink- och broccolimuffins är härliga saftiga och smakrika matmuffins som är perfekta att ha i frysen och ta fram för ett snabbt mellanmål eller att ha med sig på picknicken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär skinkan i små tärningar.
  3. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin rinna av och skär den sedan i mindre bitar.
  4. Hacka samman mjöl, bakpulver, kryddor och matfettet, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Rör i skinka och broccoli. Fördela smeten i en väl smord muffinspanna med 12 hål (för 12 st). Strö över osten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 14 min. Låt muffinsen stå kvar en kort stund i pannan innan de tas ur formen och får kallna på galler. Lägg muffinsen i plastpåse eller burk med lock.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 100 g rökt skinka (i bit)
  • 300 g djupfrysta broccolibuketter
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl filmjölk
  • 2 dl riven ost (med lagrad smak)
Lägg till i inköpslistan