Mellanmålsmuffins
Mellanmålsmuffins med morot som är enkla att göra och blir riktigt saftiga när morötterna rivs fint på ett rivjärn. Dessa lite nyttigare muffins med morotssmak, kanel och ingefära görs med olja och lite mindre socker än vanliga muffins. Toppa dina muffins med knapriga solroskärnor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
12 st
3 dl finrivna morötter (3 dl motsvarar ca 200 g)
3 ägg
1 dl strösocker
250 g kvarg (10 %)
1/2 dl vatten
2 dl rågsikt
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
2 msk rapsolja
12 muffinsformar (medium)
2 msk solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per muffins.
Energi787 KJ / 188 kCal
Fett7 g
Salt0.5 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g
Kommentarer
Saftiga och perfekt som mellanmål eller fika! Körde utan ingefära och bakade dem i knatteplocks stora muffinsform i silikon och de blev helt perfekta med en krispig yta och botten och saftiga inuti. För att lyxa till dem mer kan man lägga på frosting istället för solrosfrön.
Linnéa
2024-02-18Blev inte klara, kommer inte göra om det. Konstig smak.
Frida
2023-11-01Bytte ut hälften av sockret mot mörkt muscovadosocker, som blev väldigt gott. Hade inte vetegroddar hemma, så provade med havregryn istället, vilket också blev väldigt bra. Tillsatte även lite rapsolja för saftigt resultat.
Ing-marie
2022-09-29