Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Saffranslax är lika gott året runt! Skär laxen i kuber innan du kokar den. Servera sedan ihop med en klick apelsin- och grönpepparmajonnäs. Garnera gärna med en dillkvist!

Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Lax

600 g  skinnfri laxfilé
2   gula lökar
1   morot
1 1/2 tsk  salt
1 dl  strösocker
1 dl  ättiksprit
4 dl  vatten
1 tsk  dillfrö
1/2 g  saffran

Majonnäs

1   äggula
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  rödvinsvinäger
1/2 krm  salt
1 krm  svartpeppar (från pepparkvarnen)
1 tsk  finhackad inlagd grönpeppar
2 dl  raps- eller matolja
1 tsk  färskpressad apelsinsaft
1 tsk  rivet apelsinskal

Till garnering

dill

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör äggfri: köp en äggfri majonnäs som smaksätts med grönpeppar, apelsinsaft och apelsinskal enligt ovan.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3274 KJ / 782 kCal
Fett62.2 g
Salt3.1 g
Kolhydrater27.8 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Ädelfärskost med grönpeppar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
203 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttgryta med grönpeppar
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga