Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Saffranslax är lika gott året runt! Skär laxen i kuber innan du kokar den. Servera sedan ihop med en klick apelsin- och grönpepparmajonnäs. Garnera gärna med en dillkvist!

Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Lax

600 g  skinnfri laxfilé
2   gula lökar
1   morot
1 1/2 tsk  salt
1 dl  strösocker
1 dl  ättiksprit
4 dl  vatten
1 tsk  dillfrö
1/2 g  saffran

Majonnäs

1   äggula
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  rödvinsvinäger
1/2 krm  salt
1 krm  svartpeppar (från pepparkvarnen)
1 tsk  finhackad inlagd grönpeppar
2 dl  raps- eller matolja
1 tsk  färskpressad apelsinsaft
1 tsk  rivet apelsinskal

Till garnering

dill

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör äggfri: köp en äggfri majonnäs som smaksätts med grönpeppar, apelsinsaft och apelsinskal enligt ovan.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3274 KJ / 782 kCal
Fett62.2 g
Salt3.1 g
Kolhydrater27.8 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Ädelfärskost med grönpeppar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
203 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttgryta med grönpeppar
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga