Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

4
0
Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Saffranslax är lika gott året runt! Skär laxen i kuber innan du kokar den. Servera sedan ihop med en klick apelsin- och grönpepparmajonnäs. Garnera gärna med en dillkvist!

Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Lax

600 g skinnfri laxfilé
2 gula lökar
1 morot
1 1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 dl ättiksprit
4 dl vatten
1 tsk dillfrö
1/2 g saffran

Majonnäs

1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar (från pepparkvarnen)
1 tsk finhackad inlagd grönpeppar
2 dl raps- eller matolja
1 tsk färskpressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal

Till garnering

dill

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör äggfri: köp en äggfri majonnäs som smaksätts med grönpeppar, apelsinsaft och apelsinskal enligt ovan.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3274 KJ / 782 kCal
Fett 62.2 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 27.8 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden