Skarpsås

Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Skarpsås

Skarpsås serveras kall och är lika god till varmrökt och inkokt lax som till rökta räkor och sill. Som tillbehör till stekt fisk är skarpsås en riktig klassiker. Den här såsen har en tydlig dillsmak som många gillar.

Skarpsås

Ingredienser

6 portioner
1 ägg
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl olja
1/2 dl vispgrädde
1 kruka dill

Gör så här

00:09:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hm, ok. Nått är fel här. Fick inte den att gå ihop heller. Är ändå kockutbildad. Verkar som om det är alldeles för mycket olja? Efter en stund i kylen så delar den sig och separerar olja igen. Smaken är bra men den går inte ihop.

    Örjan

  • Såsen blev lös. Försökte rädda den som man gör med sprucken majonnäs men den blev ännu lösare. Kastade såsen efter tre försök. 👎

    Karin

  • Tycker också att den blev smaklös. Ökade på salt och peppar och vinäger. Konsistensen blev bra men mängden olja kan nog vara ännu mindre än de 2,5 dl jag använde.

    Leena

  • När vi gjorde enligt receptet blev det väldigt rinnande och inte alls så tjock som den ser ut på bilden. Den var också rätt smaklös?

    Märit

Näringsvärde per portion

Energi1062 KJ / 254 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Hemgjort margarin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravlaxsås
    Betyg 4 av 5.125 personer har röstat
    Receptet har 29 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julskinka i ugn
    Betyg 4.6 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad