Skarpsås

Skarpsås serveras kall och är lika god till varmrökt och inkokt lax som till rökta räkor och sill. Som tillbehör till stekt fisk är skarpsås en riktig klassiker. Den här såsen har en tydlig dillsmak som många gillar.

Gör så här
00:09:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1062 KJ / 254 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g
Kommentarer
4 stHm, ok. Nått är fel här. Fick inte den att gå ihop heller. Är ändå kockutbildad. Verkar som om det är alldeles för mycket olja? Efter en stund i kylen så delar den sig och separerar olja igen. Smaken är bra men den går inte ihop.
Örjan
Såsen blev lös. Försökte rädda den som man gör med sprucken majonnäs men den blev ännu lösare. Kastade såsen efter tre försök. 👎
Karin
Tycker också att den blev smaklös. Ökade på salt och peppar och vinäger. Konsistensen blev bra men mängden olja kan nog vara ännu mindre än de 2,5 dl jag använde.
Leena