Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Skärbönor i panna med tomat och vitlök

Med detta recept får du en god och snabblagad bönpanna som dina smaklökar kommer älska! Puttra ihop fräst lök och bönor med söta tomater i en grönsaksfond. Ät bröd och kanske några skivor rostbiff till dina skärbönor i panna med tomat och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär särbönorna i ca 3 cm breda bitar på snedden. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en traktörpanna.
  2. Fräs löken någon minut. Tillsätt bönorna och fräs ytterligare 1 min. Häll över vattnet och tillsätt fond. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt puttra under lock ca 5 min. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Lägg dem ovanpå bönorna. Låt puttra ytterligare 8-10 min.
  4. Servera bönpannan med bröd och ev skivor av rökt skinka eller rostbiff.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skärbönor
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk grönsaksfond
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden