Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ricottabiffar med risotto, sojabönor och solmogna tomater

Krämigt goda ricottabiffar som här serveras på en bädd av smakrik risotto med solmogna tomater och parmesanost. Härlig vegetarisk matglädje i en grönare tid. Prova och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka och fräs schalottenlök med riset lite lätt, slå på vin, koka upp.
  2. Blanda vatten och fond till en buljong. Häll på hälften av buljongen och sjud upp, mata riset med buljong under omrörning till riset är klart och har en liten kärna kvar. Avsluta med en klick smör och parmesanost, smaka eventuellt av med salt.
  3. Vänd ner sojabönor och solmogna tomater i riset. Avsluta med svartpeppar.
  4. Tillaga ricottabiffarna enligt anvisning på förpackningen och servera till risotton.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan lysozym.

Recept och bild från Findus.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 4 dl avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk smör
  • 100 g riven parmesanost
  • salt
  • 100 g tinade frysta sojabönor
  • 100 g tinade frysta solmogna tomater
  • svartpeppar
  • 12 ricottabiffar (à 300 g t.ex. Findus Italienska Ricottabiffar)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2778 kJ / 668 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept