Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Britas söndagskaka

Ett härligt recept på en krämig kaka att servera till efterrätt! Söndagskaka gör du av bland annat vitt bröd, ägg, mjölk, äppelmos och socker. Tillaga i ugn och servera den delikata kakan ljummen med oemotståndlig vaniljsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form med smör.
  3. Skär brödet i cm-stora tärningar. Lägg dem i formen. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna med mjölken. Häll det över brödet.
  4. Ställ formen mitt i ugnen och grädda tills äggstanningen har blivit fast, ca 30 minuter.
  5. Bre över äppelmoset. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret och vispa lite till. Bre smeten över äppelmoset. Fortsätt att grädda tills marängen fått lite färg, 10-15 minuter.
  6. Servera kakan ljummen med vaniljsås.

För alla

Glutenfri: använd glutenfritt vitt formbröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • smör till formen
  • 6 skivor vitt formbröd
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl äppelmos
  • 2 dl socker
  • vaniljsås till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer