Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skånsk äppelkaka

Lättlagad äppelkaka som uppskattas av hela familjen! Med äppelmos, kavring och kanel kan du inte göra fel. Den mumsiga äppelkakan serveras väl kyld med en krämig vaniljsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda den rivna kavringen med ströbröd, farin och kanel. Varva brödblandningen med äppelmos i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara bröd.
  3. Skiva matfettet tunt, gärna med osthyvel och lägg ovanpå brödet.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
  5. Servera äppelkakan lätt avsvalnad med vaniljsås till.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 dl riven kavring
  • 4 dl ströbröd
  • 2 dl Brun Farin
  • 2 msk kanel
  • 1 l lättsötat äppelmos
  • 100 g smör eller margarin
Till servering
  • ev vaniljsås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?