Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skaldjursstrutar

Skaldjursstrutar är crêpes fyllda med mumsig och krämig stuvning med räkor och champinjoner. Räk- och svampfyllningen smaksätts med curry och vitt vin, en underbar smakkombination. Rulla crêpesen till strutar och servera som förrätt eller plockmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman mjölk och maizena. Tillsätt äggen, ett i taget. Smält matfettet och tillsätt det. Salta. Vispa smeten så att den är helt slät.
  2. Grädda i en liten stek- eller crêpespanna. Lägg alla crêpes i en hög med en remsa smörgåspapper mellan varje så det går lätt att ta isär dem. Täck med folie och håll dem varma eller värm alla crêpes i mikrovågsugn innan de fylls.
  3. Fyllning: Skala räkorna. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Stek svampen i matfettet smaksatt med curry i en traktörpanna. Tillsätt crème fraiche.
  4. Blanda vin eller buljong och majsstärkelse. Rör ner blandningen och låt stuvningen koka några minuter under omrörning tills den är lagom tjock. Smaksätt med dill, salt och peppar. Tillsätt räkorna. Låt inte stuvningen koka mer för då blir räkorna sega.
  5. Servera: Lägg en klick het fyllning på varje crêpes och vik eller rulla ihop. Servera med en välkryddad sallad av tomat, paprika och basilika.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 2 stora ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm curry
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vitt vin eller fiskbuljong
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare