Skaldjursstrutar
Skaldjursstrutar är crêpes fyllda med mumsig och krämig stuvning med räkor och champinjoner. Räk- och svampfyllningen smaksätts med curry och vitt vin, en underbar smakkombination. Rulla crêpesen till strutar och servera som förrätt eller plockmat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996
Ingredienser
4 portioner
2 dl mjölk
1 dl majsstärkelse
2 stora ägg
2 msk smör eller margarin
1 krm salt
Fyllning
500 g räkor med skal
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 krm curry
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin eller fiskbuljong
2 tsk majsstärkelse
2 msk hackad dill
salt och peppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer