Skaldjursstrutar

Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
0
Skaldjursstrutar

Skaldjursstrutar är crêpes fyllda med mumsig och krämig stuvning med räkor och champinjoner. Räk- och svampfyllningen smaksätts med curry och vitt vin, en underbar smakkombination. Rulla crêpesen till strutar och servera som förrätt eller plockmat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996

Skaldjursstrutar

Ingredienser

4 portioner
2 dl  mjölk
1 dl  majsstärkelse
2   stora ägg
2 msk  smör eller margarin
1 krm  salt

Fyllning

500 g  räkor med skal
200 g  färska champinjoner
1 msk  smör eller margarin
1 krm  curry
2 dl  crème fraiche
1 dl  vitt vin eller fiskbuljong
2 tsk  majsstärkelse
2 msk  hackad dill
salt och peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Spenatcrêpes med skinka och svamp
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Champinjon- och baconfyllda crèpes
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärscrêpes med chokladfyllning
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannkaksrulle med räkor
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crêpes med kräftor och svamp
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Böcklingrulle med sikrom
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga