Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hasselnötscrêpes

Hasselnötscrêpes är en lockande dessert med ljuvliga smaker. Bre ut hasselnötsmassan på de nystekta pannkakorna, vik ihop och servera med grädde och ett glas kall mjölk!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa till en slät smet.
  2. Stek pannkakorna på båda sidor, ta lite drygt 1/2 dl smet per pannkaka.
  3. Blanda hasselnötsmassa med mjölk så att massan blir lite lös. Bre hasselnötsmassa på de varma pannkakorna och vik ihop.
  4. Vispa grädden. Servera crêpsen varma med en klick vispad grädde.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ och byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • margarin att steka i
  • 100 g hasselnötsmassa
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl mellangrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1390 kJ / 330 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer