Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nyponcrêpes med morots- och äppelröra

Ett lyxigt recept på annorlunda, franska crêpes med nypon. Du gör nyponcrêpes av bland annat mjöl, nyponpulver, mjölk och ägg. Servera de franska pannkakorna med en smakrik röra av morot och äpple!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölsorterna, nyponsoppspulver och salt. Rör ner mjölken lite i taget och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen.
  2. Smält lite margarin i en stekpanna. Stek pannkakor på medelvärme.
  3. Skala och riv morötterna. Blanda med äppelmos, matlagningsgrädde och kanel.
  4. Klicka fyllningen på pannkakorna och rulla ihop till crêpes. Värm dem någon minut i mikron vid serveringen (eller i ugn på 200°C i 5 minuter). Garnera gärna med små äppelbitar.

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd havremjölk eller laktosfri mjölk, använd laktosfri matgrädde (eller mjölkfri) och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd havremjölk och mjölkfri grädde samt mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk nyponpulver (nyponsoppspulver)
  • 6 dl havremjölk (eller lättmjölk)
  • 3 ägg
  • 3 morötter
  • 5 msk lättsockrat äppelmos
  • 4 msk mjölkfri matlagningsgrädde (eller vanlig)
  • margarin till stekning
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm kanel
Lägg till i inköpslistan