Nyponcrêpes med morots- och äppelröra
Ett lyxigt recept på annorlunda, franska crêpes med nypon. Du gör nyponcrêpes av bland annat mjöl, nyponpulver, mjölk och ägg. Servera de franska pannkakorna med en smakrik röra av morot och äpple!
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk nyponpulver (nyponsoppspulver)
6 dl havredryck (eller lättmjölk)
3 ägg
3 morötter
5 msk lättsockrat äppelmos
4 msk mjölkfri matlagningsgrädde (eller vanlig)
margarin till stekning
3/4 tsk salt
2 krm kanel
För alla
Rätten innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd havremjölk eller laktosfri mjölk, använd laktosfri matgrädde (eller mjölkfri) och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd havremjölk och mjölkfri grädde samt mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer