Skaldjurssoppa med räkor och saffran
Den här skaldjurssoppan är lyxig och smakrik med både räkor, musslor, kräftor och saffran. Ändå är den enkel och snabb att laga. Servera den med aioli och vitlöksbröd, kanske som en härlig helgmiddag.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
1 morot
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 g saffran (à 1/2 g)
500 g färska räkor
1 burk musslor och kräftor (à 360 g)
aioli till servering
vitlöksbröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi350 KJ / 85 kCal
Fett1 g
Kommentarer
Det står under ingredienser att spadet från musslorna ska vara med
Roland
2017-10-23Hej Roland! Ber om ursäkt för det, spadet ska inte vara med och nu borttaget från receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-30Låter gott, men det står inte i receptet om eller när spadet från musslorna ska användas?
Kristina
2013-11-18