Skaldjurssalsa med avokado

2
1
Skaldjurssalsa med avokado

Att laga asiatiskt behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Det är den här rätten ett gott bevis på. Det enda som behöver göras är att hacka grönsaker, fräsa skaldjur med vitlök och sedan servera alltsammans vackert i salladsblad. Detta gör du medan riset, som ska serveras till, kokar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012

Skaldjurssalsa med avokado

Ingredienser

4 portioner
350 g skaldjursmix
4 portioner ris , gärna jasminris
1/2 rödlök
2 avokado
1 lime
1 röd paprika
1 spansk peppar
2 tomater
1 kruka koriander
2 msk olivolja
salt och peppar
1/2 isbergssalladshuvud
1 vitlöksklyfta

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Åsa

2012-10-03

Bytte riset mot matvete - toppen. Bra recept som fungerar vegetariskt för de som inte äter skaldjur. Otroligt god salsa.

Näringsvärde per portion

Energi 1993 KJ / 477 kCal
Fett 17 g
Kolhydrater 587 g
Protein 196 g
Läs mer om näringsvärden