Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjurssalsa med avokado

Att laga asiatiskt behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Det är den här rätten ett gott bevis på. Det enda som behöver göras är att hacka grönsaker, fräsa skaldjur med vitlök och sedan servera alltsammans vackert i salladsblad. Detta gör du medan riset, som ska serveras till, kokar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaldjursmixen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och hacka rödlöken. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och tärna dem. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda limeskal och saft med avokado och rödlök.
  4. Dela och kärna ur paprikan och den spanska pepparen. Tärna dem och tomaterna. Hacka koriandern. Blanda allt tillsammans med avokadon och hälften av olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta försiktigt av bladen av salladen.
  6. Skala och hacka vitlöken. Stek skaldjuren och vitlöken i resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg grönsakerna i salladsbladen och toppa med skaldjuren. Servera med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g skaldjursmix
  • 4 portioner ris , gärna jasminris
  • 1/2 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 1 röd paprika
  • 1 spansk peppar
  • 2 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1993 kJ / 477 kCal