Skaldjurssalsa med avokado
Att laga asiatiskt behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Det är den här rätten ett gott bevis på. Det enda som behöver göras är att hacka grönsaker, fräsa skaldjur med vitlök och sedan servera alltsammans vackert i salladsblad. Detta gör du medan riset, som ska serveras till, kokar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012
Ingredienser
4 portioner
350 g skaldjursmix
4 portioner ris , gärna jasminris
1/2 rödlök
2 avokado
1 lime
1 röd paprika
1 spansk peppar
2 tomater
1 kruka koriander
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 isbergssalladshuvud
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 477 kCal
Fett17 g
Kolhydrater58.7 g
Protein19.6 g
Kommentar
Bytte riset mot matvete - toppen. Bra recept som fungerar vegetariskt för de som inte äter skaldjur. Otroligt god salsa.
Åsa
2012-10-03