Skaldjurspaella | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skaldjurspaella

Lättlagad och smakrik paella av ris, saffran, salladslök, musslor och räkor. Skaldjurspaellan känns tack vare sina fina råvaror lite extra lyxig och tillsammans med en baguette blir du härligt mätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i buljongen med saffran i en traktörpanna ca 20 min. Skölj och strimla salladslöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg lök och paprika på riset när ca 10 min återstår av koktiden.
  2. Skala räkorna. Blanda ner räkor och musslor med sitt spad i det färdigkokta riset. Skär citronen i klyftor.
  3. Garnering: Garnera paellan med citronklyftor och persiljekvistar. Servera paellan med baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl hönsbuljong (vatten + tärning)
  • 1 pkt saffran
  • 1 knippa salladslök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk musslor i vatten
Garnering
  • 1 citron
  • bladpersilja
Lägg till i inköpslistan