Skagentårta

Betyg 3.6 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 32 kommentarer
Skagentårta

Skagentårta är en lyxig variant på smörgåstårta med havets läckerbitar. Denna underbara Skagentårta blir en klar succé vid alla festliga tillfällen som nyår, påsk och midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Skagentårta

Ingredienser

10 bitar

Botten

200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)

Fyllning

3 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
1 förp räkor i lake (à 580 g) (ca 280 g avrunna räkor för 10 bitar)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) (ca 170 g avrunna räkor för 10 bitar)
200 g cream cheese
250 g kvarg (10%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Dekoration

50 g stenbitsrom
dillvippor
några räkor eller kräftstjärtar

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

32 st
  • Hej, Får inte kavring och smör till en deg. Är det meningen att degen ska tryckas ut även en bit upp på formens kant? Mvh Göran

    Göran

    Hej Göran! Det är inte tänkt att kavringbotten ska tryckas upp på kanten på formen, utan bara vara en platt botten. Lycka till och glad midsommar. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Så himla god! Vi äter den till midsommar och jul. Jag tar bort pepparroten men lägger till hackad röd lök. Mums!

    Malin

  • Så grymt god, vi älskar denna tårta!!

    Louise

  • Gjorde den i julas då la jag tunna skivor rökt lax, kaviar, dill och citron ovanpå blev en succé. Nu har den en given plats på midsommarlunchen

    Gun

    Hej Gun! Vad kul att höra att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hurra för att det inte behövs gelatin! 🌟

    Maria

  • Kan jag byta ut kesellan mot crème fraiche?

    Sanna

    Hej Sanna! Det går lika bra det. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Kanongod, gjorde som förrätt, då räcker tårtan till 12 bitar som jag la på salladsblad. Ökade på med pepparroten och la även i lite cayennepeppar i smeten.

    Linda

  • Jag undrar om det inte behövs gelatinblad i tårtan??

    Gertrud

    Hej Gertrud! Vi har gjort utan och den håller ihop mycket bra. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hur längehpller tårtan i kylen? Jag vill göra den 2 dagar innan den ska ätas, är det ok?

    Liz

    Hej Liz! Vi skulle nog göra den max en dag i förväg. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Julia, Vi rekommenderar kvarg på 10% i detta recept. Har nu förtydligat det i receptet. Lycka till med tårtan. Hälsningar Ulrika

    Ica-köket

Näringsvärde per bit

Energi938 KJ / 224 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Laxtårta med kavring
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessilltårta (lättare variant)
    Betyg 3.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rund med sälta, smörgåstårta
    Betyg 3 av 5.124 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörgåstårta med räkor och lax
    Betyg 3.2 av 5.638 personer har röstat
    Receptet har 31 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad