Skagentårta

Skagentårta är en lyxig variant på smörgåstårta med havets läckerbitar. Denna underbara Skagentårta blir en klar succé vid alla festliga tillfällen som nyår, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Ingredienser
10 bitar
Botten
200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)
Fyllning
3 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
1 förp räkor i lake (à 580 g) (ca 280 g avrunna räkor för 10 bitar)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) (ca 170 g avrunna räkor för 10 bitar)
200 g cream cheese
250 g kvarg (10%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Dekoration
50 g stenbitsrom
dillvippor
några räkor eller kräftstjärtar
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein14 g
Kommentarer
32 stHej, Får inte kavring och smör till en deg. Är det meningen att degen ska tryckas ut även en bit upp på formens kant? Mvh Göran
Göran
Hej Göran! Det är inte tänkt att kavringbotten ska tryckas upp på kanten på formen, utan bara vara en platt botten. Lycka till och glad midsommar. Hälsningar Leif
ICA-köket
Så himla god! Vi äter den till midsommar och jul. Jag tar bort pepparroten men lägger till hackad röd lök. Mums!
Malin
Så grymt god, vi älskar denna tårta!!
Louise
Gjorde den i julas då la jag tunna skivor rökt lax, kaviar, dill och citron ovanpå blev en succé. Nu har den en given plats på midsommarlunchen
Gun
Hej Gun! Vad kul att höra att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hurra för att det inte behövs gelatin! 🌟
Maria
Kan jag byta ut kesellan mot crème fraiche?
Sanna
Hej Sanna! Det går lika bra det. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kanongod, gjorde som förrätt, då räcker tårtan till 12 bitar som jag la på salladsblad. Ökade på med pepparroten och la även i lite cayennepeppar i smeten.
Linda
Jag undrar om det inte behövs gelatinblad i tårtan??
Gertrud
Hej Gertrud! Vi har gjort utan och den håller ihop mycket bra. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hur längehpller tårtan i kylen? Jag vill göra den 2 dagar innan den ska ätas, är det ok?
Liz
Hej Liz! Vi skulle nog göra den max en dag i förväg. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Julia, Vi rekommenderar kvarg på 10% i detta recept. Har nu förtydligat det i receptet. Lycka till med tårtan. Hälsningar Ulrika
Ica-köket