Skagentårta

Skagentårta är en lyxig variant på smörgåstårta med havets läckerbitar. Denna underbara Skagentårta blir en klar succé vid alla festliga tillfällen som nyår, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Ingredienser
10 bitar
Botten
200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)
Fyllning
3 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
1 förp räkor i lake (à 580 g) (ca 280 g avrunna räkor för 10 bitar)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) (ca 170 g avrunna räkor för 10 bitar)
200 g cream cheese
250 g kvarg (10%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Dekoration
50 g stenbitsrom
dillvippor
några räkor eller kräftstjärtar
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein14 g
Kommentarer
32 stHej, Får inte kavring och smör till en deg. Är det meningen att degen ska tryckas ut även en bit upp på formens kant? Mvh Göran
Göran
Hej Göran! Det är inte tänkt att kavringbotten ska tryckas upp på kanten på formen, utan bara vara en platt botten. Lycka till och glad midsommar. Hälsningar Leif
ICA-köket
Så himla god! Vi äter den till midsommar och jul. Jag tar bort pepparroten men lägger till hackad röd lök. Mums!
Malin
Så grymt god, vi älskar denna tårta!!
Louise