Skagensnittar toppade med löjrom

Betyg 3 av 5.
166 personer har röstat
0
Skagensnittar toppade med löjrom

En klassisk förrätt som påminner om sommar, böljande hav och salta stänk. Skagenröran är enkel och tacksam att förbereda i god tid innan servering. Lägg upp röran på crostinin strax innan servering och servera som knapriga tilltugg före maten med öl eller ett glas bubbel eller som små munsbitar på buffébordet.

Skagensnittar toppade med löjrom

Ingredienser

6 portioner
2 dl  handskalade räkor
3 msk  majonnäs
2 msk  hackad dill
1/2 - 1 tsk  vitvinsvinäger
salt och peppar efter smak
6 st  crostini gärna rågcrostini
30 g  löjrom
dillkvist för dekoration

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos och  mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
166 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi499 KJ / 119 kCal
Fett7 g
Salt0.67 g
Kolhydrater7.1 g
Protein6.7 g

Testa liknande recept

Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tilltugg med färskost toppad med sikrom
Betyg 3.1 av 5.
98 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Crostini med rensteksröra och krasse
Betyg 3.2 av 5.
115 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tilltugg med handskalade räkor, aioli och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
101 personer har röstat
Under 15 min att tillaga