UNDER 30 MIN | Enkel

Skagensnittar toppade med löjrom

En klassisk förrätt som påminner om sommar, böljande hav och salta stänk. Skagenröran är enkel och tacksam att förbereda i god tid innan servering. Lägg upp röran på rågcrostinin strax innan servering och servera som knapriga tilltugg före maten med öl eller ett glas bubbel eller som små munsbitar på buffébordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka räkorna grovt, blanda allt utom löjrom.
  2. Lägg upp röran på rågcrostinin strax innan servering och toppa med liten klick löjrom och en dillkvist.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos och  mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl handskalade räkor
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 - 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar efter smak
  • 6 st rågcrostini med chili
  • 30 g löjrom
  • dillkvist för dekoration

Näringsvärde
Per portion

Energi 499 kJ / 119 kCal