Lyxsnittar med hummer och löjrom

11
1
Lyxsnittar med hummer och löjrom

Förbered den mixade krämen av kokt blomkål, gräddmjölk samt crème fraiche före du skär hummerköttet i bitar och ställer allt kallt. Bygg ihop de granna lyxsnittarna av crostini med rumsvarm blomkålskräm, hummer och löjrom just före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Lyxsnittar med hummer och löjrom

Ingredienser

6 portioner
1/2 blomkålshuvud (à 800 g)
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl crème fraiche
1 påse crostini (à 120 g)
salt
vitpeppar

Garnering

1 fryst, tinad hummer (à 300 g)
80 g löjrom eller annan rom
dillvippa och persilja till garnering

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på crostinin. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd/crostini.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölkdryck mot havre-, soja- eller risbaserade ersättingsprodukter .

Gör så här

Går att förbered hit.Vid servering:

Tips

Rätten passar till buffébordet och antal portioner är beräknade därefter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Inger

2011-01-02

vi hade en gäst som inte tycker om blomkål. det var den gästen som sänkte betyget till fyra. Det var ändå så att kombinationen var mycket delikat. vi hade den rekommenderade drycken till. Mycket gott.