Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lyxsnittar med hummer och löjrom

Förbered den mixade krämen av kokt blomkål, gräddmjölk samt crème fraiche före du skär hummerköttet i bitar och ställer allt kallt. Bygg ihop de granna lyxsnittarna av crostini med rumsvarm blomkålskräm, hummer och löjrom just före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter.
  2. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Lägg i blomkålen och koka den mjuk under lock, ca 15 minuter, rör då och då.
  3. Häll av men spara gräddmjölken. Mixa blomkålen slät i matberedare eller med stavmixer tillsammans med crème fraiche. Späd ev med gräddmjölken om krämen känns för tjock. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
  4. Klyv hummern på längden. Knäck klorna, använd gärna en nötknäckare.
  5. Ta ut köttet ur stjärt och klor. Ta bort och släng magsäcken. Skär köttet i bitar. Ställ kallt.

Går att förbered hit.

Vid servering:

  1. Ta fram krämen i god tid så den blir rumsvarm.
  2. Lägg ca 1 matsked blomkålskräm på varje crostini. Toppa ena hälften med hummer och andra med rom. Garnera med dillvippor och persiljeblad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på crostinin. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd/crostini.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölkdryck mot havre-, soja- eller risbaserade ersättingsprodukter .

Tips

Rätten passar till buffébordet och antal portioner är beräknade därefter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 blomkålshuvud (à 800 g)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 påse crostini (à 120 g)
  • salt
  • vitpeppar
Garnering
  • 1 fryst, tinad hummer (à 300 g)
  • 80 g löjrom eller annan rom
  • dillvippa och persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?