Skäddafilé med ansjovis och purjolök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skäddafilé med ansjovis och purjolök

Aptitretande fiskrätt med karaktäristisk smak. Skäddafilé med ansjovis och purjolök är en smakfull kombination av både sälta och syrlighet. Gott med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken fint. 
  2. Koka upp matlagningsgrädde, tillsätt purjolöken och en burk ansjovisfilé med spad. Låt det koka i några minuter. 
  3. Lägg ner dubbelvikt skäddafilé i såsen. Smaksätt med peppar och eventuellt salt. 
  4. Sjud skäddafilén ca 6 minuter. Strö skuren dill över. Servera skäddafilén med såsen, kokt potatis och citron-/limeklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk ansjovisfilé med spad (à 100 g)
  • 600 g dubbelvikt skäddafilé
  • peppar
  • ev salt
  • skuren dill
  • kokt potatis
  • citron- eller limeklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 400 kJ / 95 kCal
Fett: 2 g
Läs mer om näringsvärden